Almuerzo-debate sobre consulta popular en Ecuador

Datum: 
woensdag, 7 maart, 2018 - 12:30 tot 14:00

Begin februari vond in Ecuador een referendum plaats over de grondwet in 7 vragen, de ene al controversiëler dan de andere, gaande van een verbod op politieke carrière voor individuen veroordeeld voor corruptie, tot de beperking tot twee ambtstermijnen voor de president. Ook ecologische kwesties kwamen aan bod: er werd een verbod voorgesteld op metaalmijnbouw in bewoonde centra en ongerepte gebieden en een reducering van 1030 naar 300 hectare van de ontginbare zone in het Yasuní park. De Ecuadorianen antwoordden op de 7 vragen met een grote meerderheid ja. De vraag is nu: hoe zal er gevolg gegeven worden aan deze uitslag?

Acción Ecológica, partner van 11.11.11, heeft een duidelijk mening over de inhoud van het referendum. Gloria Chicaiza, al jaren actief in de organisatie en specialiste-activiste in mijnbouw, vertelt ons meer over de stand van zaken nu en hoe zij als Acción Ecológica de huidige situatie analyseren, een maand na het referendum. Dit wordt gevolgd door een debat met het publiek.

Dit debat (in het Spaans) wordt georganiseerd i.s.m. CATAPA in het kader van CATAPA's internationale sprekerstoer Open Min(e)d (4 tot 10 maart 2018). 

Interesse? Schrijf je in voor 5/03 met een mailtje naar chiara.donadoni@11.be.

Waar: 11.11.11, zaal Porto Alegre, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Sint-Gillis