Banks and the mining industry: Where does your money go?

Datum: 
zaterdag, 21 oktober, 2017 - 19:00

In samenwerking met de 'Move Your Money' campagne van FairFin, organiseert Catapa een lezing over investeringen van de financiële sector in mijnbouw en andere schadelijke industrieën. 

Deuren open: 19.00

Start lezing: 19.30 

Toegang is gratis.

 
Tussen 2011 en 2016 investeerden banken actief op de Belgische markt in totaal bijna 36 miljard dollar in mijnbedrijven met een bedenkelijke reputatie. Dat is gebleken uit gezamenlijk onderzoek van 11.11.11, Broederlijk Delen en Fairfin. Maar liefst twee derde van de bij de VN gerapporteerde gevallen van mensenschendingen wereldwijd gaan over de mijnbouwsector. Idem voor de helft van alle klachten tegen multinationals die bij de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) worden neergelegd. Lees hier meer
 
In deze lezing wordt aan de kaak gesteld waarom en hoe banken hun (of eigenlijk jouw) geld investeren in deze bedrijven. We geven je inzicht in de warrige wereld van de financiële sector, en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw geld NIET in schadelijke industrieën wordt geïnvesteerd.