Film/debat/chocolade-degustatie: Vredesgemeenschap, een ervaring van 21 jaar geweldloos verzet.

Datum: 
woensdag, 17 oktober, 2018 - 19:00 tot 21:00

Getuigenis van Roviro en Levis, twee vertegenwoordigers van de Colombiaanse vredesgemeenschap van San José de Apartado.
De Vredesgemeenschap van San José de Apartadó in Colombia is een uniek project van verzet tegen geweld. In een land waarin het conflict meer dan 50 jaar duurde organiseerde een kleine gemeenschap zich om weerstand te bieden, en ze blijft weerstand bieden, ondanks de paramilitaire bedreiging die alleen maar toeneemt na de ondertekening van de vredesakkoorden met de FARC en ondanks het ontbreken van steun door de regering.
De film ‘Chocolate de Paz’ van GwenBurnyeat en Pablo Mejía Trujillo (met Nederlandse ondertitels) beschrijft deze ervaring aan de hand van het doorlopen van de productieprocessen van de biologische chocolade. Vanaf het planten tot het eindproduct is de cacao de rode draad in het verhaal die ons meeneemt doorheen verhalen van geweld en veerkracht, waarin de Gemeenschap vecht om zich staande te houden in volle neutraliteit tegenover het Colombiaans gewapend conflict.
Om de avond in stijl af te ronden, proeven we de biologische “vredes-chocolade” van de hand van de vredesgemeenschap van San José de Apartado.

Vredeshuis: Sint-Magrietstraat 9, Gent