Ontbijt met een Rebel

Datum: 
zondag, 5 maart, 2017 - 09:30 tot 13:00

Datum: 5 maart

Tijd: 09:30-13:00

Locatie: Fernandezzaal ABVV, Vrijdagmarkt 9, 9000 Gent

Prijs: €8

Word écht wakker op zondagochtend 5 maart tussen 09u30 en 13u00 met een heerlijk ontbijt en rebelse verhalen.

Aan welgevulde ontbijttafels ontmoeten we rebellen uit Bolivia, Spanje , België, Israël en Palestina. Ze brengen verhalen die illustreren dat het anders kan.

Jhonny Terrazas (CEPA) voert ons mee naar het Poopomeer, eens het tweede grootste meer van het continent, dat in 2015 opdroogde! Samen met de lokale gemeenschappen zoekt hij naar economische alternatieven die de impact van de goudmijnbouwindustrie op het milieu kunnen verkleinen.

Carlos Gutiérrez  Álvarez van ORO NO, een Spaanse organisatie uit Asturias, zal een getuigenis over de sociale en ecologische impact van openpitgoudmijn in zijn regio brengen.

Karolien Debel (Waardig Werk – FOS) hangt samen met de Schone Klerencampagne in België de vuile was van de mondiale kledingindustrie buiten. Ze bezocht door FOS ondersteunde vakbonden in Centraal-Amerikaanse maquila’s – een soort vrijhandelszones van grote kledingfabrieken.

Mohamed en Itamar zijn een Palestijn en een Israëlische Jood die samen vertellen hoe de Israëlische apartheidspolitiek de Palestijnen sociaal en economisch de pas afsnijdt. Door bewuste economische keuzes kunnen we het belang van mensenrechten ook politiek onderstrepen.

Stuk voor stuk rebelse getuigenissen vol moed, solidariteit en hoop, die niet zo gemakkelijk te verteren zijn dan je vegetarische ontbijt (verzorgd door EVA vzw). Beloofd.

Inschrijven kan via ontbijtmeteenrebel@gmail.com vóór 3 maart.

Zie ook de website van Belmundo.