Peace, Protest and Peasants. Colombia, a peace under threat.

Datum: 
maandag, 11 december, 2017 - 18:30

GRATIS INKOM, Deuren open: 18.30

 
Nooit meer oorlog in Colombia, en toch geen vredesroes. Het vredesproces ondervindt namelijk verontrustende nevenschade: het aantal moorden op mensenrechtenactivisten gaat dramatisch de hoogte in. Steeds vaker betalen zij de vrede met de dood.

Tijdens deze avond gaan Catapa, studenten conflict and development (Ugent) en het publiek op zoek naar antwoorden en oplossingen voor het Colombiaanse vredesvraagstuk.

Deel 1 - Een presentatie door de studenten Conflict and Development (Ugent) over enkele fundamentele thema’s in de huidige Colombiaanse samenleving. 


Hou je stevig vast. De studenten nemen je mee op reis door het Colombia van vandaag. We vertrekken in Cajamarca en het emblematische protest tegen het La Colosa goudproject. Vervolgens bespreken we de problematiek van mijnbouw en mensenrechten. Even later bereiken we samen de eindbestemming met een algemene analyse over het vredesproces. 

Deel 2 - Een interactief panelgesprek 

Tijdens het tweede deel van de avond gaan de volgende sprekers met elkaar én het publiek in gesprek: 

 

RAF CUSTERS

(Belgische journalist bij GRESEA over natuurlijke hulpbronnen in Latijns Amerika)
 

WIES WILLEMS

(Beleidsmedewerker Broederlijk Delen Natuurlijke Hulpbronnen/extractieve industrieën, business en mensenrechten) 
 

BART CARLIER

(Catapa activist en ex-Colombia medewerker)

‘PEACE, PROTEST AND PEASANTS - Colombia, a peace under threat’ is een initiatief van Catapa vzw in samenwerking met de faculteit Conflict and Development van de Ugent en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese comissie en de provincie Oost-Vlaanderen.