Vormingsweekend 2017

Datum: 
vrijdag, 20 oktober, 2017 - 17:00 tot zondag, 22 oktober, 2017 - 15:00

Time for some action!

Wat?

Wil je meer te weten komen de impact van mijnbouw op de wereld? Ben je geïnteresseerd in de rol van het financiële systeem hierin? Wil je graag aan een positieve, duurzame verandering bijdragen? Wil je leren hoe kennis omgezet kan worden in actie?

Wordt dan één van onze change makers en neem deel aan het vormingsweekend. Dit maakt deel uit van een traject dat één jaar duurt en afsluit (of net begint?) in een internationale change makers training in het Verenigd Koninkrijk in de zomer van 2018.

Ongeacht of je CATAPA al kent of niet, dit weekend vormt de perfecte start om (nog meer) bij ons betrokken te raken.   


Het programma


Vrijdag
Het eerste gedeelte van het weekend zal in het thema staan van de impact van mijnbouw. Ervaren Catapistas delen hun kennis gebasseerd op jarenlange evaring met activisme. Ze zullen met name spreken over de mijnen van Peru, Bolivia en Colombia.


Zaterdag

Overdag: Simulatiespel onder leiding van Professor Marc Craps (KU Leuven).

In dit spel wordt expliciet ingegaan op op de mijnbouw problematiek en op de machtsverschillen tussen de verschillende partijen. Deze problematiek kunnen we een zogenaamd 'Wicked Problem' noemen. Dit betekent dat het vinden van een oplossing gecompliceerd wordt door conflicterende belangen van verschillende stakeholders. Tijdens de workshop gaan de deelnemers zich inleven in de rol van een bepaalde stakeholder.


's Avonds: In het kader van de 'Move Your Money week' geeft Fairfin een vorming over de financiële sector en de rol van bankinvesteringen in mijnbouw.

 

Zondag

Hands-on workshop: Hoe organiseer je een publieke sensibiliseringsactie? Samen met Vredesactie krijgen we inzicht in actiestrategieën en we sluiten het weekend af met een concreet actiescenario en datum om een actie uit te voeren.

Wanneer?

20 oktober vanaf 18u t.e.m. 22 oktober 15u (exacte programma met tijden volgt nog).

Waar?

Vredeshuis
Sint-Margrietstraat 9,
9000 Gent

Overnachting?
We kunnen helaas geen overnachtingen in hostel of hotel verzorgen. Wel is het mogelijk bij één van onze Catapistas (Catapa vrijwilligers) die in Gent wonen te 'couchsurfen'. Als je hier interesse in hebt, stuur ons daar dan een mailtje over.

Zoniet, kan je terecht bij één van de vele accommodatiemogelijkheden in Gent.
 

Voorwaarden?

Er zijn geen specifieke voorwaarden, iedereen die geïnteresseerd is in de thematiek is welkom. We verwachten wel het volgende:

  • Openstaan voor andere culturen; bereidheid en flexibiliteit om te werken in een dynamisch team van vrijwilligers
  • Interesse en/of ervaring in het Noorden-Zuiden en/of een milieubeweging is een pluspunt
  • Gevorderd niveau Engels is vereist aangezien de training in het Engels plaatsvindt met uitzondering van de Fairfin sessie die in het Nederlands plaatsvindt en vertaald wordt voor niet-Nederlandstaligen

Aanmeldingsprocedure?
Stuur een mailtje met wat meer info over jezelf en je motivatie voor 16 oktober 2017 naar karolien.burvenich@catapa.be.

We raden je aan je aanvraag zo snel mogelijk op te sturen aangezien er een beperkt aantal plaatsen zijn. We zullen zo snel mogelijk op je aanvraag reageren. Zorg er zeker voor dat je het hele weekend beschikbaar bent voor je de aanvraag indient. 

Kosten?
Deelname aan het vormingsweekend kost 50 euro, exclusief transport.

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren:
Tel: +32494/45.30.67

Email: karolien.burvenich@catapa.be