DocuLatino Antwerpen 2018

19u30

UAntwerp - Stadscampus - Gebouw R - Aula R.014 - Prinsstraat 13 - 2000 Antwerpen


De tiende editie van het DocuLatino Filmfestival gaat dit jaar door in Antwerpen, Brussel en Leuven. Aan de hand van de geselecteerde documentaires zullen we ons focussen op de problematiek rond de exploitatie van natuurlijke grondstoffen en de impact ervan op de plaatselijke bevolking, het milieu en de economie in Latijns-Amerika. Onze gastsprekers zullen voor elke film de context schetsen aan de hand van getuigenissen en achtergrondinformatie. Deze ongelooflijke verhalen zijn een must-see!

27/03/2018 – Titicaca y los rostros desaparecidos (Bolivia and Peru)

1u13m (Spaans en Duits gesproken/Engels ondertiteld)

De documentaire neemt een tour door de hooglanden van Bolivia en Peru, dat drastisch aangetast is door grote en kleinschalige mijnbouw. Deze extractivistische activiteiten veroorzaken de vervuiling van de rivieren en beschadigt de levens van degenen die rondom deze rivieren leven; en dit alles leidt eindelijk tot de langzame dood van het Titicacameer. Lees meer hier.

28/03/2018 – Lágrimas de Aceite (Peru)

1u02m (Spaans gesproken/Engels ondertiteld)


In 2016 hebben breuken in verschillende delen van de Norperuano-pijplijn een vernielende impact op tientallen gemeenschappen. Lágrimas de Aceite onderzoekt de gevolgen van de veroudering van de olie-infrastructuur. Lees meer hier.

29/03/2018 – Defensora (Guatemala)

40m (Spaans gesproken/Engels ondertiteld)

Defensora toont het verhaal van de gemeenschap van El Estor dat strijdt aaan de oevers van het meer Izabal waar een nikkelmijnbedrijf al meer dan 50 jaar actief is. Lees meer hier.