When:
20/03/2021 @ 13:30 – 15:00
2021-03-20T13:30:00+01:00
2021-03-20T15:00:00+01:00
Cost:
Free

Eerst en vooral: wie is in hemelsnaam TAMARA*? Het letterwoord voor ‘There are many alternatives ready and available’ is een reactie op ‘There is no alternative’ (TINA) – het klassieke antwoord wanneer je (een aspect van) heersende systemen bekritiseert.

Ga samen met Belmundo op zoek naar TAMARA* in Gent en de wereld! Of we haar vinden en waar er sporen van haar te ontdekken vallen, komen we te weten tijdens een parcours verspreid over de hele maand en een slotdebat op 31/03 online.

Al fietsend, wandelend of achter de computer: alternatieven zijn er en verdienen onze aandacht!

In de workshop ‘(Grondstof)grenzen aan de groei’ laten inspirerende stemmen uit Latijns-Amerika (in lijn met het ‘Buen Vivir’ gedachtegoed) ons zien dat een andere manier van leven mogelijk is, een leven waarin ‘welbevinden’ centraal staat in plaats van ‘groei’. In de workshop gaan we samen op zoek gaan naar manieren waarop we met minder niet-hernieuwbare grondstoffen kunnen leven.

Noot 1: Deelnemers van deze workshop krijgen op voorhand ‘huiswerk’ toegestuurd: het bekijken van twee video’s. Tijdens de workshop werken we verder op de inhoud van deze video’s, dus het is belangrijk om op voorhand tijd te nemen om deze te bekijken!

Noot 2: Na deze workshop vindt er ook een webinar plaats rond dezelfde thematiek, die perfect aansluit op deze workshop! De webinar ‘Degrowth en Buen Vivir, ontgroeien en goed leven, hier en in Bolivia’ gaat door van 16u30-18u.

Praktisch
Datum: zaterdag 20 maart
Tijdstip: 13.30 – 15u
Locatie: online
Inschrijven via de algemene inschrijvingstool van Waar is TAMARA*? Je ontvangt een bevestigingsmail en kort voor de activiteit een uitnodiging met de link naar de onlinemeeting.
Grootte van de groep: min. 15, max. 25 deelnemers
Ontdek deze activiteit op Facebook

Een activiteitenreeks van Broederlijk Delen, Wervel, Ghent Centre for Global Studies, CATAPA, Studio Globo, BOS+, Rikolto, Oikocredit, Oikos, Oxfam Wereldwinkel Mariakerke en Energent


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.