Wanneer:
23/10/2019 @ 18:30 – 21:30
2019-10-23T18:30:00+02:00
2019-10-23T21:30:00+02:00
Waar:
Green Office Gent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Ghent 9000

Ben je op zoek naar een onderwerp voor jouw thesis? Zou je je graag engageren voor thema’s gerelateerd aan de milieuproblematiek? Wil je onderzoek doen naar de sociale en ecologische impact van mijnbouw in Latijns-Amerika of samen met ons op zoek gaan naar oplossingen en alternatieven? Of is de mijnbouw- en grondstoffenproblematiek gewoon nog helemaal onbekend terrein voor jou en zou je hier graag meer over leren?

Kom dan naar deze inspiratieavond van CATAPA vzw!
We nodigen je uit voor een avond vol met inspirerende gesprekken met pas afgestudeerden die zullen vertellen over hun thesisonderzoek. Je kan met hen in gesprek gaan over hun motivatie, de uitdagingen en resultaten van het onderzoek en ook advies vragen voor jouw eigen thesis- en onderzoeksideeën.

De voorgestelde onderzoeken zijn allen gerelateerd aan de sociale en ecologische impact van mijnbouw in Latijns-Amerika, maar ze zijn erg divers, met de focus op verschillende studiegebieden. Je zal onder andere meer te weten komen over genderproblematiek in Colombia, watervervuiling in Bolivia en over landconflicten in Peru.

Kom dus langs en doe inspiratie op voor jouw eigen Thesis 4 Change!

Wat is CATAPA?
CATAPA streeft naar een wereld waarin de ontginning van niet-hernieuwbare grondstoffen niet langer nodig is. We focussen ons op de mijnbouwproblematiek in Latijns-Amerika, waar we lokale gemeenschappen ondersteunen. In België sensibiliseren we over de sociale en ecologische impact van metaalverbruik door onder andere de link te leggen met het verbruik van ICT-producten (smartphones, laptops, …). We gaan (via onderzoek) ook actief op zoek naar alternatieven voor mijnbouw en doen aan lobbywerk.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.