jun
23
di
Webinar: De impact van COVID-19 op elektronica @ ONLINE
jun 23 @ 11:00 – 12:30

De impact van COVID-19 op elektronica: van mijnbouw tot productie en openbare aanbestedingen.

Hoe gaan werknemers en gemeenschappen ermee om en hoe kunnen openbare aanbestedingen dit ondersteunen?

Het coronavirus heeft geleid tot een crisis van ongekende omvang. De ICT-industrie, met haar wereldwijde toeleveringsketen, wordt dan ook sterk getroffen. Dit webinar focust op de impact die het virus heeft op werknemers in verschillende fasen van de toeleveringsketen in de elektronicasector: van mijnwerkers tot mijnbouwgemeenschappen in Latijns-Amerika tot productiearbeiders in heel Azië. We nemen u mee van de moeilijkheden waarmee werknemers te maken krijgen tot de uitdagingen waar openbare aankopers voor staan in Europa, en hoe zij hun ICT-toeleveringsketen proberen in te zetten om de rechten en veiligheid van de werknemers te beschermen.

In dit webinar nemen de volgende vier experten het woord:

  • Charlotte Christiaens, Algemeen Coördinator, CATAPA, België
  • Kim Thi Thu Ha, Directeur Centrum voor Ontwikkeling en Integratie, Vietnam
  • Mike Kilner, Senior Category Manager, London Universities Purchasing Consortium, VK
  • Omana George, Monitoring Coördinator, Electronics Watch, Hong Kong

Dit webinar is bestemd voor:

  • Openbare aankopers die inzicht willen krijgen in de situatie rond hun ICT-toeleveringsketen, en wat zij kunnen doen om de rechten en veiligheid van de werknemers te beschermen.
  • Beleidsmakers die inzicht willen krijgen in de situatie rond de wereldwijde ICT-toeleveringsketen, rond praktische acties die ondernomen worden door openbare aankopers en waarom het economie- en volksgezondheidsbeleid gebaseerd moet zijn op wereldwijde solidariteit.
  • Het maatschappelijk middenveld dat inzicht wil krijgen in de situatie rond de globale ICT- toeleveringsketen en hoe de situatie rond lokale arbeidsrechtenorganisaties zich ontwikkelt.
  • Een algemeen publiek dat inzicht wil krijgen in de situatie rond de wereldwijde ICT-toeleveringsketen.

 

Registreer je hier voor dit webinar. Dit evenement zal doorgaan in het Engels.

 

 

  • Dit webinar wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Europese Unie. De inhoud van dit webinar valt onder de exclusieve verantwoordelijkheid van Electronics Watch en partners en kan in geen geval worden beschouwd als een weerspiegeling van het standpunt van   de Europese Unie. Dit webinar maakt deel uit van het project  ‘Make ICT Fair’ – Hervorming van de productie & toeleveringsketen van mineralen door middel van beleid, financiering en openbare aanbestedingen’, medegefinancierd door de Europese Unie.