Steun CATAPA

CATAPA is een groeiende, eigenzinnige en kritische beweging die durft tegen de stroom in te gaan in het belang van een meer duurzame en rechtvaardige planeet. We ondersteunen gemeenschappen in Latijns-Amerika die bedreigd worden door grootschalige mijnbouwprojecten en de sociale en ecologische impact hiervan. Daarnaast vormen we als Catapistas een beweging waarmee we campagne voeren rond de schadelijke impact van mijnbouw.

Dankzij uw gift kunnen wij onafhankelijker werken, onze lokale partners beter ondersteunen en meer realiseren.

Een welkome bijdrage kan gestort worden op het rekeningnummer BE49 9795 2861 7871 op naam van CATAPA vzw.

CATAPA zal de giften vooral gebruiken om de partner organisaties in Peru, Colombia, Ecuador en Bolivia te ondersteunen in hun strijd tegen de schadelijke impact van mijnbouw. Indien uw gift specifiek voor een bepaalde partnerwerking in Latijns-Amerika is voorzien, vermeld dan graag jouw land van voorkeur in het bericht: “Bolivia”, “Colombia”, “Ecuador”, “ Peru”. Het is ook handig voor de administratie als je je rijksregisternummer vermeldt (voor Belgische inwoners).

Alvast bedankt voor uw gift!

Fiscaal voordeel sinds 2022

CATAPA steunen met een gift is sinds 2022 nog prettiger, want sinds dan is CATAPA erkend als instelling die fiscale attesten voor giften mag uitreiken. Als je een gift van minstens € 40 aan CATAPA schenkt, ontvang je van CATAPA een fiscaal attest in het voorjaar van het volgende jaar en krijg je via de inkomstenbelasting 45 % van je gift terug (tenzij je in het jaar van je gift geen beroepsinkomsten hebt). Woon je in een ander EU-land? Dan komt je gift ook in aanmerking voor een fiscaal voordeel, volgens de regelgeving van dat land.