Neem deel aan de gratis escaperoom Re-Connect!

Wilde je altijd al een escaperoom doen, maar kwam je er nog niet toe? Verzot op je smartphone, maar weet je niet wat er in zit? Doe dan mee aan de gratis escaperoom Re-Connect. Maak indruk op je vrienden door hen te snel af te zijn, los onze leuke puzzels en raadsels op en vind om ter eerst de tips om jezelf te bevrijden. Zo kom je op een speelse manier meer te weten over de impact van je smartphone op mens en milieu.

Escaperoom-ReConnect -Bos plus Catapa

Er zijn 3 escaperooms beschikbaar. In elke room speel je met min. 4 en max. 8 personen. Van  16 oktober tem 27 november  bevindt de escape game zich op de CINOCO-site, Pierre Van Humbeekstraat 5, Sint-Jans-Molenbeek (Brussel). Inschrijven is verplicht! Reserveren kan via deze link

Een groep Catapistas nam trouwens reeds deel en zette een recordtijd neer! Kan jij beter? 😉 

Escaperoom-ReConnect -Bos plus Catapa

Waarom dit project? 

De gemiddelde smartphone doet 2,5 jaar dienst. De helft van de jongeren voelt zich verslaafd aan zijn smartphone. Die smartphone zit bovendien vol materialen waarvoor mijnbouw nodig is. Verontrustende cijfers, want mijnbouw is één van de 4 grootste drijvers van ontbossing. Lees hier waarom.

De toeleveringsketen van onze elektronica zorgt daarnaast ook voor heel wat andere milieu- en sociale problemen. In een smartphone zitten zo’n 62 mineralen en metalen verwerkt. Verschillende daarvan worden ontgonnen in kwetsbare gebieden, met zware gevolgen voor mens en milieu: vervuiling door chemische stoffen en zware metalen, ontbossing, verlies van landbouwgrond en biodiversiteit, schending van mensenrechten en criminalisering. De ICT-sector veroorzaakt daarnaast bijna 4% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

Dus wil jij graag meer te weten komen over de impact van onze elektronica op mens en milieu? Aan de hand van raadsels ontdekken welke mineralen er in jouw smartphone zitten, waar deze ontgonnen worden en wie hiervan de gevolgen draagt? 

Aarzel dan niet en schrijf je zo snel mogelijk in en probeer de recordtijd te verbeteren! Succes!

reconnect-escaperoom_broei-3

Onder leiding van BOS+ sloegen CATAPA en De Transformisten de handen in elkaar voor de creatie van deze escaperoom, gekaderd binnen het Re-Connect project. Voor de ontwikkeling ervan werd er beroep gedaan op #ANTcollectief.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.