Second Life @School is een nieuw educatief project voor het secundair onderwijs waarin leerlingen kennis maken met  de wereldwijde grondstoffenproblematiek. Het daagt leerkrachten uit om samen met hun leerlingen creatieve toepassingen en alternatieven te bedenken voor vergeten, kapotte of uit de mode geraakte spullen. Meer op www.second-life.be.

Tijdens de academische week van dit jaar (van 23 februari tot 8 maart) hebben gastsprekers Nancy Fuentes León uit Peru en Roxana Pencea en Tudor Bradatan uit Roemenië in een reeks lezingen en evenementen hun ervaringen en kennis gedeeld. Over deze evenementen en lezingen hebben we een kort verslag gemaakt.

De ontginning van metalen, mineralen en petroleum en gas raakt zowat alle grote thema’s van de Noord-Zuidproblematiek zoals milieuvervuiling, klimaatproblematiek, waterschaarste, ontbossing, conflicten, corruptie, arbeidsomstandigheden, internationaal (afdwingbaar) recht, deregulering, schuldenlast en democratisering.

Second Life@School daagt leerkrachten en leerlingen uit
Speakers Tour 23 februari - 8 maart
Uitgedaagd door grondstoffenschaarste

Dias what?

Vorige week donderdag en vrijdag, 16 en 17 april vonden in de Universidad Técnica de Oruro de langverwachte Dias Jornadas plaats. Onder het motto “Defendiendo la Madre Tierra, defendiendo la Vida del lago Poopó” (Moeder Aarde verdedigen is het leven in het Poopó-meer verdedigen) kwamen tal van instituties hun technische en wetenschappelijke expertise die rechtstreeks of onrechtstreeks met het meer te maken heeft, uit de doeken doen. Van technische studies tot historisch onderzoek, van alarmerend (ouder) nieuws, tot interessante (nieuwe) voorstellen voor de toekomst.

A Story of Positive Results of Social Mobilization