ESC presentation BLOG - nieuwe ESC vrijwilligers

CATAPA’s nieuwe ESC Vrijwilligers

Begin september verwelkomden we 2 nieuwe collega’s bij ons op het Catapa kantoor. Ze behoren beiden tot het Europees Solidariteitskorps (European Solidarity Corps | ESC), een programma gefinancierd door de Europese Commissie. Het biedt aan jongeren de kans om zich in Europa als vrijwilliger in te zetten voor milieu- en sociale projecten. Het biedt een inspirerende en empowering ervaring aan jongeren die willen helpen, bijleren en zichzelf willen ontwikkelen.

Dit jaar richt CATAPA zich verder op de thema’s Degrowth en Wellbeing Economy. We hebben momenteel twee werklijnen: Educatie & Beweging en Communicatie & Campagnes.

Connor

Ik ben Connor, ik kom uit Ierland en ik zal me inzetten voor het luik rond Educatie&Beweging. Ik studeerde Politiek en Internationale Relaties en ik heb een Master in Internationale Ontwikkeling aan de Universiteit van Sheffield. Gedurende mijn studies focuste ik op neo-extractivisme in Ecuador en de alternatieven voor de sociaal-ecologische vernietiging van het kapitalisme, zoals Degrowth en Buen Vivir.

ESC Connor

Het ESC Vrijwilligerswerk is de perfecte gelegenheid om bij te dragen aan een doel waarin je gelooft, jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied, maar ook om uit je comfortzone te stappen en een nieuw land, een nieuwe cultuur en nieuwe mensen te ontdekken

Laura

Ik ben Laura, uit Barcelona, ik zal me inzetten voor het luik rond Communicatie & Campagnes. Ik studeerde Journalistiek en finaliseerde onlangs mijn Master in Strategische- en Bedrijfscommunicatie. Ik kreeg de opportuniteit om als journaliste aan de slag te gaan bij een mediabedrijf in Colombia met een focus op Mensenrechten, en als resultaat van deze ervaring wil ik mij verder concentreren op de verdediging van mensenrechten en milieurechten. Daarom geloof ik dat werken als een Europese vrijwilliger voor een organisatie als deze, die werkt met getroffen gemeenschappen en strijdt voor een groenere en eerlijkere planeet, perfect past bij mijn doelstellingen en mijn waarden.

ESC Laura

Het ESC Vrijwilligerswerk is de perfecte gelegenheid om bij te dragen aan een doel waarin je gelooft, jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied, maar ook om uit je comfortzone te stappen en een nieuw land, mensen en cultuur te ontdekken


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.