Ik hoop dat jullie allemaal gelukkig en gezond zijn. Allereerst heb ik spijtig nieuws. April was mijn laatste werkmaand bij CATAPA. Vervanging is voorzien voor midden augustus. Ondertussen zal Maud de Stop #ExpresDefect campagne blijven coördineren. Maar we hebben jullie nu dus meer dan ooit nodig om de campagne draaiende te houden en het momentum niet te verliezen.

Succes
Vorig jaar bereikten we veel. We ontwikkelden verschillende campagne tools, we organiseerden of namen deel aan veel evenementen,  en heel wat nieuwe en oude catapista’s hebben zich bij onze campagne aangesloten. Vele mensen zetten zich in om #ExpresDefect te stoppen! Grote hoera voor iedereen!

Help ons deze trein aan het rollen te houden
Dus laten we deze trein aan het rollen houden! Het is ingewikkeld om geen overlap te hebben met iemand die deze inspanningen coördineert, maar CATAPA is een niet-hiërarchische vrijwilligersbeweging, wat we bereiken hangt af van ons allemaal. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze campagne blijft bollen als we er een gezamenlijke inspanning van maken! Hopelijk ben jij ook overtuigd!

Help ons deze campagne en CATAPA te promoten op evenementen en plaatsen in jouw omgeving of gemeenschap. Kies een campagnemiddel dat bij je past en neem het mee naar je plaatselijke bibliotheek, buurthuis of favoriete ICT-winkel. Loods het mee naar je geweldige verjaardags-, familie- of tupperwareparty. Deel het in een lezing, workshop of elk ander evenement en plaats die je maar kunt bedenken.

Kleine of grote actie, maakt niet uit. Help ons om CATAPA en Stop #ExpresDefect naar buiten te brengen, want mijnbouw stoppen begint in Vlaanderen!

Wat kun jij doen?

 • Volg, deel en like onze campagneposts op CATAPA’S sociale media
 • Organiseer of promoot een quiz met vragen over mijnbouw, e-afval en geplande veroudering.
 • Deel onze flyer.
 • Zoek een mooie plek voor onze geweldige roll-up banner.
 • Installeer onze selfie-spiegel ergens en laat mensen posten op sociale media.
 • Geef een presentatie of workshop. Klein of groot, we hebben er massa’s. 
 • Vind een nieuwe thuis voor onze e-waste installatie nadat de expo bij het MIAT in september stopt.
 • Organiseer of promoot een foto-expositie met geweldige bijdragen van Catapista’s Camilla Del Fabro, Dayana Corzo, Brendan Brown en Simon Lenskens.
 • Pitch CATAPA of de campagne aan je vrienden, familie of collega’s.
 • Installeer onze CATAPA infostand
 • Schrijf een bijdrage voor onze nieuwsbrief of website
 • Volg samen met ons Stop #ExpresDefect thema’s op
 • Doe mee aan onze maandelijkse campagnebijeenkomsten! neem contact op met maud.marcial@catapa.be
 • Doe zelf een voorstel!

Verspreid het Stop #ExpresDefect Charter
Last but not least, als je geen van deze dingen kunt doen,
help ons dan om ons Charter te verspreiden. Het is eindelijk klaar om alle lokale gemeenten in Vlaanderen te overspoelen. Het doel van deze hele campagne is om lokale overheden te overtuigen om ons Charter te ondertekenen en zich te engageren om een einde te maken aan deze wegwerpcultuur, en dan zeker de geplande veroudering van ICT-producten. We willen dit bereiken door een handvol burgers te bereiken in gemeenten over heel Vlaanderen die hun lokale of favoriete politici willen overtuigen ons Charter te ondertekenen. Slechts één keer per jaar komen we allemaal samen om de vooruitgang te evalueren. Wil je meehelpen om dit doel te bereiken?

We hebben besloten om een extra campagne meeting te organiseren om met al jullie geweldige catapista’s die een Stop #ExpresDefect willen te bespreken hoe we de continuïteit van deze campagne kunnen verzekeren. Op dinsdag 30 april @ 19u in het Catapa kantoor of online. Je bent van harte welkom! Het is mijn allerlaatste dag, het zou het mooiste afscheidscadeau zijn om velen van jullie daar te zien!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.