WEBINAR & BOEK LEZING:

Kijk naar: The Case for Degrowth

27 Februari, 2020

Neem deel en volg expert en auteur Federico Demaria terwijl hij zijn nieuwe boek ‘The case for Degrowth’ voorstelt.

Op vrijdag 19 februari zag CATAPA in samenwerking met Oikos en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit van Gent meer dan 100 deelnemers op de auteurslezing: The Case for Degrowth’  met auteur Federico Demaria.

Kijk nu naar The Case for Degrowth op Youtube. 

 

Overzicht

Federico startte met de voorstelling van zijn boek en gaf een aangrijpend pleidooi voor een degrowth economie. Hierop volgde een interessant paneldebat met Hanne Cottyn van CATAPA, Irma Emmery van het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van Universiteit Gent en Dirk Holemans van Oikos die in gesprek traden met de auteur Federico Demaria. 

De paneldiscussie ging van belangrijke en kritische reflecties op het boek naar de rol van de staat in een degrowth economische strategie, de commons (natuurlijke hulpbronnen) en zoveel meer.

Om af te sluiten was er een Vraag & Antwoord-ronde, die werd beëindigd door een aantal finale ideeën van de panelleden over waar we inspiratie kunnen vinden voor een toekomst waarin degrowth (letterlijk ‘ontgroei’) deel uitmaakt van de transformatie die nodig is om de hedendaagse uitdagingen van ecologische neergang en klimaatvernietiging aan te pakken.

Je kan de volledige opname hier bekijken.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: