System change’

CATAPA neemt naar goede gewoonte ook dit jaar weer deel aan Belmundo, het jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Gedurende heel de maand maart bieden een heleboel Gentse organisaties allerlei online- en buitenactiviteiten aan. Het thema dit jaar is ‘system change’.

‘Er zijn veel alternatieven die zich aanbieden en die hun kracht putten uit onze diversiteit, creativiteit en solidariteit. Al deze voorstellen hebben sterke punten, beperkingen, tegenstellingen en gemeenschappelijke punten. Maar het zijn allemaal voorstellen die het huidige systeem in vraag stellen en kunnen bijdragen aan een andere wereld.’

Cinema Belmundo

CATAPA co-organiseert ook dit jaar weer Cinema Belmundo, ondertussen een klassieker. Iedere dinsdag van maart kan je genieten van een documentaire of twee korte docu’s. De voorlaatste dinsdag van de maand laten we ons inspireren door de films en gaan we samen in gesprek over systeemverandering.

Dinsdag 2 maart: ‘Ademloos’
Dinsdag 9 maart: ‘Honeyland’
Dinsdag 16 maart: ‘La Bestia del Clima’ en ‘Pe Na Terra’ 

Waar is TAMARA?

CATAPA maakt ook deel uit van de ‘Waar is TAMARA*’-zoektocht in Gent en de wereld. TAMARA* is het letterwoord voor ‘There are many alternatives ready and available’ en vormt een reactie op ‘There is no alternative’ (TINA) – het klassieke antwoord wanneer je (een aspect van) heersende systemen bekritiseert. Al fietsend, wandelend of van achter jouw computer gaan we op zoek naar alternatieven die onze aandacht verdienen. Neem bijvoorbeeld deel aan de interactieve workshop over de grenzen aan groei en het webinar over Buen Vivir, ontgroeien en goed leven, hier en in Bolivia.

Mis op 31 maart zeker het synthesedebat van ‘Waar is TAMARA*’ niet, waar we samen met nationale en internationale sprekers en veel voorbeelden en harde bewijzen een plan opstellen om TAMARA* meer ruimte te geven.


Bezoek de website van Belmundo voor nog meer inspirerende online en offline activiteiten zoals expo’s, lezingen, webinars, een vertelnamiddag en interactieve wandelingen en fietstochten over systeemverandering.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.