catapa


Fiesta Latina

Datum: 
Vrij, 28/02/2014 - 21:30 - Zat, 01/03/2014 - 03:00

CATAPA wil Doculatino Mechelen, met films over de mijnbouw en milieuproblematiek in Latijns-Amerika, afsluiten met eenvoudig en traditioneel event zoals het in Latijns-Amerika gebeurt: een fiësta! Na de laatste film 'Home' zakken we naar Het Spaanse Centrum 'El Quijote' (Centro Español El Quijote) af om lekker te drinken, te eten en voornamelijk te dansen.


Bewegingsweekend

Datum: 
Vrij, 06/12/2013 - 19:30 - Zon, 08/12/2013 - 13:30

We hebben jou er graag bij!

Dit is dé plaats om CATAPA beter te leren kennen, voor nieuwelingen en anciens! De werking en visie van de beweging wordt binnenste buiten gedraaid en alle geplande projecten voor 2014 worden voorgesteld. Tussen soep en patat en pot en pint leer je de andere vrijwilligers van CATAPA kennen. Wie al eerder meeging, kan van de uitstekende sfeer meespreken.

Beschrijving: Onbekend object


vormingsweekend

Datum: 
Vrij, 18/10/2013 - 19:00 - Zon, 20/10/2013 - 17:00

Misschien ben je al eens vrijwilligers van CATAPA tegengekomen op een festival of nam je al eens deel aan één van onze activiteiten. Het thema ‘mijnbouw’ en ‘andersglobalisering’ spraken je aan, en je wil er eigenlijk wel meer van weten. En wie weet, lijkt het je ook nog wel wat om zelf als vrijwilliger mee te werken voor CATAPA.


Dioniss festival: CATAPpers gezocht!

Datum: 
Zat, 03/08/2013 - 18:00

Wil je een gezellige avond en tegelijkertijd de kas van Catapa een beetje spekken? Kom dan op 3 augustus tappen op het Dioniss festival!Catapa goes AGM Deutsche Bank

Op 23 mei trok Catapa, samen met FairFin, Urgewald en Facing Finance naar de AGM van de Deutsche Bank: de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. CATAPA had een duidelijke boodschap: Deutsche Bank, Stop investing in irresponsible mining! Deutsche Bank claimt namelijk in tal van speeches, quotes, statements, rapporten en berichten op hun website niet in onverantwoorde projecten te investeren.


Ngo's leggen Deutsche Bank op de rooster

Verschillende ngo’s zakten donderdag 23 mei af naar Frankfurt om de jaarlijkse aandelenhouderbijeenkomst van Deutsche Bank bij te wonen. De organisaties wilden de bank op de rooster leggen over hun investeringen in onder andere het Amerikaanse mijnbouwbedrijf Newmont Mining, eigenaar van het beruchte CONGA-project in Peru. ‘We willen de Deutsche Bank vragen waarom ze in dergelijke onzuivere projecten investeren, desondanks ze beweren dat niet te doen,’ luidt het bij de Belgische vzw CATAPA.


Inhoud syndiceren