catapa


Generatie Transitie – Uitgedaagd door grondstoffenschaarste

De ontginning van metalen, mineralen en petroleum en gas raakt zowat alle grote thema’s van de Noord-Zuidproblematiek zoals milieuvervuiling, klimaatproblematiek, waterschaarste, ontbossing, conflicten, corruptie, arbeidsomstandigheden, internationaal (afdwingbaar) recht, deregulering, schuldenlast en democratisering. De mondiale uitdaging om met de schaarste qua niet-hernieuwbare grondstoffen om te gaan is groot maar een duurzaam grondstoffenbeleid is noodzakelijk.


Bang! Ban Cyanide campagne- Persbericht. Stop vervuilende mijnen in Europa!

BANG! Ban Cyanide Campagne

 

Stop vervuilende mijnen in Europa!

Vraag aan Juncker en zijn team cyanide uit te bannen

#askteamjuncker #bancyanide #EPhearings2014

http://bancyanide.eu

 

 


Hoe Fair is Smart

Datum: 
Woe, 24/09/2014 - 20:00 - 22:30

Op woensdag 


Vormingsweekend

Datum: 
Vrij, 17/10/2014 (Hele dag) - Zon, 19/10/2014 (Hele dag)

Grondstoffen, het is een actueel en zeer pertinent vraagstuk en een van de grote uitdagingen voor de volgende jaren. Zowel ons energieverbruik, en daarmee de vraag naar olie en gas, als de productie van onder andere elektronica, waarvoor metalen als goud, cobalt en andere nodig zijn, neemt exponentieel toe. Maar voor de ontginning van deze grondstoffen betalen mens en milieu in het Zuiden een hoge prijs: hun leefomgeving gaat kapot, het water wordt vervuild, gronden drogen uit, etc. Wil je meer weten over de immense impact van de ontgin


Fiesta Latina

Datum: 
Vrij, 28/02/2014 - 21:30 - Zat, 01/03/2014 - 03:00

CATAPA wil Doculatino Mechelen, met films over de mijnbouw en milieuproblematiek in Latijns-Amerika, afsluiten met eenvoudig en traditioneel event zoals het in Latijns-Amerika gebeurt: een fiësta! Na de laatste film 'Home' zakken we naar Het Spaanse Centrum 'El Quijote' (Centro Español El Quijote) af om lekker te drinken, te eten en voornamelijk te dansen.


Bewegingsweekend

Datum: 
Vrij, 06/12/2013 - 19:30 - Zon, 08/12/2013 - 13:30

We hebben jou er graag bij!

Dit is dé plaats om CATAPA beter te leren kennen, voor nieuwelingen en anciens! De werking en visie van de beweging wordt binnenste buiten gedraaid en alle geplande projecten voor 2014 worden voorgesteld. Tussen soep en patat en pot en pint leer je de andere vrijwilligers van CATAPA kennen. Wie al eerder meeging, kan van de uitstekende sfeer meespreken.

Beschrijving: Onbekend object


Inhoud syndiceren